Ontwerp logo

Waar moet ik op letten als ik mijn logo ontwerp? (Tips)


Een uniek logo voor € 445,- . Wij van de Goldies Reclame in Eindhoven willen graag uw partner zijn als het gaat om het ontwerp van uw logo of huisstijl. Hieronder noemen wij een aantal tips die helpen bij het succes van een logo ontwerp. Enkele voorwaarden voor het ontwerpen van een functioneel en effectief logo zijn:


✓ EENVOUD:

Een eenvoudig logo ontwerp zorgt ervoor dat het gemakkelijk te herkennen is en staat toe veelzijdig en doeltreffend te zijn. Het geheim van een goed logo ontwerpen is vaak de eenvoud! U kunt hierbij denken aan logo's zoals van Apple, LG & Volkswagen.

✓ TIJDLOOS:

Een doeltreffend logo ontwerp moet tijdloos zijn. Laat het ontwerp van uw logo niet teveel leiden door huidige hypes. Vraag u zelf af, blijft mijn logo ontwerp nog steeds krachtig over 5, 10 of 15 jaar?

✓ INZETBAARHEID:

Een doeltreffend logo moet inzetbaar kunnen zijn bij diverse soorten online media, maar bijvoorbeeld ook offline media. Wij hebben ervaren dat een logo het beste kan worden gemaakt als vector bestand. Hierbij verliest het logo ontwerp geen kwaliteit als deze vergoot of verkleint wordt. Handig wanneer u het logo op een grote banner wilt gebruiken! Stel uzelf de vraag of uw logo ontwerp nog steeds doeltreffend zou zijn als:

  • Uw logo in een kleur wordt gedrukt.
  • Uw logo wordt gedrukt in postzegel formaat.
  • Uw logo wordt gedrukt op een groot reclamebord.
  • Uw logo in negatief wordt gedrukt.
✓ HET UITEINDELIJKE DOEL:

Bij het ontwerpen van uw logo letten wij erop dat de visuele elementen geschikt zijn voor het beoogde doel. Bij een logo ontwerp voor een snoepwinkel is het gepast om een ‘kinderlijk’ lettertype te gebruiken. Dit zal voor bijvoorbeeld een makelaarskantoor niet geschikt zijn. Ook is het belangrijk dat een logo ontwerp niet per definitie de producten of diensten van een bedrijf hoeft uit te beelden. In het logo ontwerp van een kledingwinkel hoeft geen kleding te zitten, voor een bakker niet perse brood, etc. Bij een logo gaat het puur om de herkenning. Wilt u een logo laten ontwerpen? Of is uw huidige logo ontwerp toe aan vernieuwing Goldies Reclame uit Eindhoven is de specialist als het gaat om het ontwerpen van uw logo. Wij adviseren en denken met u mee om tot een mooi resultaat te komen.