Waar aan denken bij bouwen website

3 tips om een goede flyer te maken
21 juni 2018
Fulfiment oplossingen
21 juni 2018
Alle blogberichten

Waar aan denken bij bouwen website

Wanneer je van plan bent een nieuwe website te bouwen, dan komen daar diverse zaken bij kijken. Hier vind je enkele belangrijke tips om je website goed uit de verf te laten komen.

Templates
Met een enorm aanbod aan content managenent systemen kan je zonder uitgebreide technische vaardigheden je website bouwen. Wanneer je wel bekend bent met programmeren heb je al een erg goede basis om te bouwen. Maar niet alleen programmeren is belangrijk: jouw website moet ook een aantrekkelijk design hebben die past bij jou product/dienst. Ook hierbij kan je vele kant-en-klare oplossingen voor een mooie prijs kopen. Een uniek design kost vaak meer geld. Je kunt uiteraard ook zelf creatief aan de slag in een fotobewerkingsprogramma. Met diverse handleidingen op het internet leer je al snel hoe je allerlei ontwerpen in elkaar zet met allerlei trucs.

Webhosting
Jouw website moet natuurlijk online komen te staan. Hiervoor heb je een webhost nodig. Dit kan zowel gratis als betaald. Wanneer je kiest voor een gratis dienst, dan zul je wel merken dat je aan diverse limieten gebonden bent. Dit is niet aan te bevelen als je een website maakt voor een bedrijf. Met een beperkte bandbreedte kan bijvoorbeeld een website offline gehaald worden, of er moet betaald worden. Kies dan altijd voor een webhostingpakket, eventueel met reseller pakketten. Je betaalt hier bij de meeste webhosts een acceptabel bedrag voor.

Backups
Voor een website kan het van belang zijn om altijd operationeel te zijn. Kies dan altijd voor een webhost met goede reviews en hoge uptime van de servers. Houd daarbij ook backups aan. Dit kan via een extern bedrijf geregeld worden, maar ook op de webhost zelf heb je diverse mogelijkheden om een backup te maken van je databases en bestanden. Wanneer je kiest om je website op een eigen server te hosten kan je dit natuurlijk zo uitgebreid doen als je zelf wilt.

Laat de website testen
Je kunt zelf jouw website mooi en leuk vinden, maar houd ook rekening met hoe een bezoeker jouw website ervaart. Vraag dus aan anderen om hun mening, wees daarbij ook realistisch en respecteer de mening. Het kan natuurlijk confronterend zijn, maar tegelijkertijd is dat een leermoment om jouw bezoekers langer op de website te houden. Laat je website ook door professionals bekijken. DIt is vaak mogelijk bij diverse websites waar gebruiksvriendelijkheid en design door de mangel worden gehaald. Dit kan even pittig zijn met flinke kritiek, maar deze is altijd goed bedoeld om jou te helpen.

Mobiel
Een belangrijk element van je website is om deze ook voor de mobiele gebruikers goed te laten weergeven. Bij de meeste templates wordt dit al standaard geleverd in het pakket, maar controleer het wel op diverse smartdevices op de juiste werking.
Bron: Webdesign Waalwijk - Solid Results

Wanneer je van plan bent een nieuwe website te bouwen, dan komen daar diverse zaken bij kijken. Hier vind je enkele belangrijke tips om je website goed uit de verf te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *