Wil je jouw website huisstijl laten ontwerpen?

Tips bij het beginnen van een eigen onderneming
1 maart 2019
Logo’s en branding gebruiken als strategie voor zakelijk succes
18 juli 2019
Alle blogberichten

Wil je jouw website huisstijl laten ontwerpen?

Website huisstijl laten ontwerpen

Heb je al een website maar ben je op zoek naar een nieuwe uitstraling? Een website is natuurlijk in deze tijd ook al snel verouderd aangezien de wereld tegenwoordig zo snel gaat! Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een bedrijf om voor jou een nieuwe huisstijl te laten ontwerpen? Waar begin je mee? In principe hoef je het wiel eigenlijk nooit zelf uit te vinden, als je kijkt bij andere, wat vind jij mooi? Schrijf een paar voorbeelden op en noteer van deze voorbeelden exact welke delen jij mooi vind, alles valt waarschijnlijk te combineren en hiermee is jouw eigen huisstijl perfect weg te zetten.

Kies je kleuren, kies de vormen en bepaal wat jij denkt dat het beste voor jou gaat werken.
Nu als je jouw favoriete keuzes hebt gemaakt komen de huisstijl experts om de hoek. Zij kunnen simpel gezegd jouw keuzes bij elkaar zetten, jij blij, maar ze kunnen ook net dat stapje verder gaan en hun ervaring mee brengen. Wat werkt goed voor bezoekers?

In dit stadium gaat men aan de slag om het uiterlijk, gevoel, aangezien, layout, paginaontwerp en grafische ontwerp uit te werken. Welke illustraties, fotografie en andere grafische of audiovisuele inhoud voor de site in gebruik worden genomen en gemaakt. Onderzoek, schrijven, organiseren, assembleren en bewerken van de tekstinhoud van de site wordt ook in dit stadium uitgevoerd.

Typische producten of deliverables aan het einde van deze fase zijn:

  • Tekst, bewerkt en proefgelezen.
  • Specificaties voor grafische vormgeving voor alle paginatypen.
  • Afgemaakte interface-afbeeldingen voor paginasjablonen.
  • Kop- en voet teksten, logo's, knoppen, achtergronden.
  • Gedetailleerde paginasamenstellingen of afgewerkte voorbeelden van belangrijke pagina's.
  • Interface-ontwerp en masterpagina-layouts voltooid.
  • Voltooide html-sjabloonpagina's.
  • Illustraties.
  • En waar afgesproken, fotografie.

Zo heb je de basis van jouw huisstijl in elkaar gezet, uiteraard komt er nog veel meer bij kijken maar nu heb je in ieder geval een idee!

Waar moet je bij het kiezen dan de juiste stijl allemaal op letten? Heb je al een website maar ben je op zoek naar een nieuwe uitstraling? Een website is natuurlijk in deze tijd ook al snel verouderd aangezien de wereld tegenwoordig zo snel gaat! Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een bedrijf om voor jou een nieuwe huisstijl te laten ontwerpen? Waar begin je mee? In principe hoef je het wiel eigenlijk nooit zelf uit te vinden, als je kijkt bij andere, wat vind jij mooi? Schrijf een paar voorbeelden op en noteer van deze voorbeelden exact welke delen jij mooi vind, alles valt waarschijnlijk te combineren en hiermee is jouw eigen huisstijl perfect weg te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *